7 mei 2012

Bingo spelen

Hoewel veel mensen nog het stereotype beeld hebben van bingospelers, oude oma’s in stoffige oude hallen, heeft de online bingospeler dit beeld overboord gegooid. De online bingospelers zijn allesbehalve oud. Uit de statistieken blijkt namelijk dat deze spelers elk jaar jonger en jonger worden, omdat steeds meer spelers de opwinding en het plezier ondervinden van dit klassieke voorbeeld van ontspanning.

Uit een onderzoek van een aantal jaren geleden bleek dat de gemiddelde leeftijd van een online bingo speler (man of vrouw) destijds 40 jaar was. Tevens wordt verondersteld dat de gemiddelde leeftijd in de afgelopen jaren alleen maar is afgenomen. Meer dan 80% van de mensen die online bingo spelen zijn tussen de 25 en 55 jaar oud. Slechts een verrassend klein percentage spelers is ouder dan 65 jaar.

Hoe de typische online bingospeler vandaag de dag kan worden omschreven is niet eenduidig. In het algemeen kan echter wel worden vastgesteld dat meer vrouwen dan mannen online bingo spelen. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te dragen. Ten eerste is het spel van oudsher op de markt gebracht als een spel voor de vrouw, de invloed van ‘normaal’ bingo is dan ook niet meer dan normaal. Bovendien richten online bingosites zich over het algemeen op haar belangrijkste doelgroep, vrouwen, door extra diensten aan te bieden zoals recepten, spelersprofielen en andere leuke dingen. Online bingosites focussen zich zo op de vrouwelijke spelers door alleen maar prijzen en reclame aan te bieden, die alleen gericht zijn op vrouwen. Als laatste blijkt dat vrouwelijke spelers de neiging hebben om massaal online bingosites te bezoeken, vanwege hun behoefte aan gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe vrienden. In feite zijn voor vrouwen de grote sociale netwerken en de chatrooms van online bingo belangrijker dan het spel en de prijzen. Vanwege deze achtergrond proberen steeds meer bingosites ook mannelijke spelers te werven. Zo verschijnen er steeds meer afbeeldingen van mannen in bingoadvertenties en kunnen prijzen gewonnen worden die mannelijke spelers interesseren zoals entreekaarten voor sportwedstrijden.

Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 85% van de online bingospelers bingo speelt op hun favoriete bingosite vanuit huis. 50% van hen speelt dit zelfs elke dag. Door de vooruitgang in de technologie en software kunnen spelers genieten van het gemak van online bingo spelen, zoals de automatische afspeelfuncties, het snel kopen van bingokaarten en het comfort van thuis, terwijl er nog steeds genoten kan worden van de bingoactie.

Spelers, die via bingosites graag met andere spelers van dezelfde leeftijd en interesses in contact willen komen, moeten goed de profielen van andere spelers doornemen op de populaire bingosites. De charme van online bingo is namelijk dat het spel spelers vanuit de hele wereld, met verschillende achtergronden met elkaar in contact brengt. Het biedt hen de kans om hun sociale netwerk uit te breiden.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Bingo spelen, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *